Aangepaste viering van de bevrijding op 17 april

08/04/2021
/ / /
Comments Closed

Ten gevolge van de huidige richtlijnen tegen het coronavirus, kan de viering van de bevrijding van Apeldoorn op 17 april dit jaar, net als vorig jaar, niet plaatsvinden op de wijze zoals we die gewend zijn.
Toch wil het bestuur van de  Stichting Bevrijding ’45 de bevrijding van Apeldoorn niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom worden er twee activiteiten georganiseerd, waarbij helaas geen publiek aanwezig mag zijn:
– Leerlingen van twee scholen in de buurt van het Oranjepark (Koningin Wilhelmina School en Parkenschool) laten zich inspireren door de stelling ‘Vrijheid is voor mij….’ en dragen gedichten en teksten voor. De Apeldoornse kinderburgemeester Jorn leest een verhaal over de bevrijding van Apeldoorn voor.
– Op 17 april wordt door de burgemeester van Apeldoorn, de heer A.J.M. Heerts, het bevrijdingsvuur in het Oranjepark ontstoken.
Bekijk de reportage van RTV Apeldoorn hier.

In de avond ontsteken de burgermeester en de kinderburgermeester drie lichtbundels in de kleuren van de Nederlandse vlag, als teken van hoop voor betere tijden en als eerbetoon aan onze bevrijders en de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De lichtbundels markeren de route van de Canadian Walk. De rood, wit, blauwe lichtbundels zijn op zaterdag 17 april van 21:00 tot 22:00 zichtbaar voor een groot deel van Apeldoorn.

Hopelijk is het in 2022 mogelijk om de viering van de bevrijding weer groots aan te pakken!

De aangepaste viering op 17 april 2020

De aangepaste viering op 17 april 2020

 

 

 

Comments are closed.