Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Herdenking slachtoffers Het Apeldoornsche Bosch

28 januari, 14:00 - 16:00

De herdenking van de slachtoffers van Het Apeldoornsche Bosch vindt dit jaar plaats op maandag 28 januari 2019 om 14.00 uur in basisschool ‘de Prinsenhof’, Mr. Van Hasseltlaan 57 in Apeldoorn.
Vanaf 13.30 uur bent u welkom in de aula van de school.
Tijdens de herdenking wordt ook een toespraak gehouden door de heer Prof.dr. M. de Winter, zoon van een oud-medewerker van het Apeldoornsche Bosch. De kinderen van de scholen De Prinsenhof en Koninklijke Scholen Gemeenschap (KSG) zullen een bijdrage leveren door het lezen van zelfgeschreven gedichten. Ook zullen leerlingen van KSG 100 van de bijna 1300 namen van slachtoffers voorlezen.
Na de bijeenkomst in de school lopen de genodigden naar het monument in het Prinsenpark (5 minuten lopen). Bij het monument zal Opperrabbijn Binjamin Jacobs vervolgens een jizkor en kaddisj-gebed uitspreken.
De herdenking wordt afgesloten met het leggen van kransen, bloemen en naar joodse traditie met steentjes. Aansluitend is er gelegenheid elkaar informeel te ontmoeten in de aula van school ‘de Prinsenhof’.

Als u een krans wilt leggen, wilt u dit dan melden per mail aan Donald de Leeuw, zodat daarmee in het programma rekening kan worden gehouden. U kunt mailen naar: donalddeleeuw@planet.nl of bellen naar 06-22873366.

Gegevens

Datum:
28 januari
Tijd:
14:00 - 16:00