Hanna’s reis te koop in de CODA winkel

06/03/2017
/ / /
Comments Closed

Hanna's reis

Het is oorlog en de Joden mogen niets meer van de Duitsers. De Joodse Hanna werkt als dienstmeisje bij een ouder echtpaar. Ze ontmoet Anneke en samen spelen ze een gevaarlijk spel: ik durf wat jij niet durft! Hanna durft meer dan goed voor haar is en wordt regelmatig door de politie opgepakt. Uiteindelijk wordt ze naar het Paedagogium Achisomog gestuurd, een Joods tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen in Apeldoorn. Haar ouders denken dat ze daar veilig is. Maar dat pakt heel anders uit.

Dit leesboek voor kinderen is geschreven in opdracht van CODA. Het belangrijkste thema van het boek, de ontruiming van het Apeldoornse Bosch op 22 januari 1943, heeft enorme impact gehad op de geschiedenis van Apeldoorn. CODA vindt het van belang dat dit verhaal vastgelegd wordt en heeft Martine Letterie gevraagd het in een kinderboek te verwerken. Rondom dit boek verschijnt in opdracht van CODA medio 2012 educatief materiaal. Hiermee wordt het verhaal in een breder verband geplaatst en past het in één van de vensters van de cultuur-historische canon zoals tegenwoordig gebruikt in de geschiedenislessen. Alle basisscholen in Apeldoorn ontvangen van de Gemeente Apeldoorn twee exemplaren van deze titel.

Vanaf 10 jaarPrijs: € 14,95Uitgeverij LeopoldOmslagontwerp Annemieke GroenhuijzenFormaat 14,5 x 22 cm, Omvang 144 bladzijdenNUR 284ISBN 978 90 258 5928 2
Ook als e-book verkrijgbaar.

Meer informatie over Hanna's reis treft u aan op de website www.hannasreis.nl

U kunt het boek bestellen via de webwinkel van CODA of rechtstreeks kopen in de CODA winkel. Met de aanschaf draagt u bij aan de totstandkoming van het educatieve materiaal.
CODA, Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn

Voor meer informatie:
Elske de Jong, communicatiemedewerker CODA, e.dejong@coda-apeldoorn.nl, telefoon: 06 - 5494 6169

Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg met middelen uit de BankGiro Loterij en Lotto. Uw deelname aan deze loterijen wordt daarom van harte aanbevolen.


Comments are closed.