Ichthusschool

Als jij op bezoek gaat bij paleis Het Loo dan kom jij als eerst langs de gebouwen van de Koninklijke Stallen. Is het jou opgevallen dat hier een gedenkplaat hangt? Dit monument herdenkt het bombardement op Apeldoorn in 1944.
Op 4 november 1944 werden de Koninklijke Stallen van het paleis gebombardeerd door bommenwerpers van de Engelse Royal Air Force. Het doel was het hoofdkwartier van de SS te treffen, maar er zijn ook burgerslachtoffers gevallen.
In 1990 is er ter herinnering aan deze gebeurtenis een monument onthuld op Paleis Het Loo.
PC Daltonschool Ichthus heeft dit monument geadopteerd en besteedt jaarlijks in groep 8 aandacht aan deze ingrijpende gebeurtenis.

Herdenking groep 8
Dinsdag 4 november 2015 heeft groep 8 het bombardement op paleis Het Loo herdacht. Meneer Reitsma van Stichting Bevrijding '45 kwam vertellen wat er toen gebeurd is en waarom. Ook is groep 8 naar het monument op Paleis Het Loo gegaan. Zij hebben witte rozen neergelegd, zelfgemaakte gedichten voorgedragen en een minuut stilte gehouden.
De juf las een verhaal voor uit het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens.
Op deze manier hebben wij stil gestaan bij het bombardement op Paleis Het Loo in de Tweede Wereldoorlog

Herdenking 2016

Op 4 november 2016 organiseerde de school weer de herdenking bij het monument. Daarbij werden door enkele leerlingen van groep 8 ook zelfgemaakte gedichten voorgelezen.