Twee nieuwe boeken

06/04/2020
/ / /
Comments Closed

Dagboek Antoinette Blaupot ten Cate
De nu 91 jarige in Zwitserland wonende Antoinette Blaupot ten Cate heeft over de periode 17 september 1944 tot 10 mei 1945 een dagboek bijgehouden. Het speelt zich af in Kootwijk. Haar vader was de oprichter en 1e directeur van de Veritex in Nieuw Milligen. Dit dagboek geeft een mooie kijk op het dagelijkse leven in Kootwijk tijdens de laatste oorlogsmaanden.
Meer informatie vindt u hier.

 

 

 

 

 

Verborgen verzet
Eveneens onlangs is het boek ‘Verborgen verzet’ van de Apeldoornse kinderboekenschrijver Herman Wilbrink verschenen bij uitgeverij Den Hertog (Houten).
Achterop de omslag staat de volgende tekst:
Het is oorlog. Als Jef zijn vader ’s nachts het huis uit ziet gaan, wil hij weten wat vader gaat doen. Jef besluit om hem te volgen. Hij ontdekt dat vader diep in het verzet zit, iets wat hij nooit had gedacht.
Als vader wordt opgepakt, hoort Jef dat hij onderduikers heeft verstopt. Hij maakt zich grote zorgen. Jef weet dat hij deze mensen moet vinden voor het te laat is … Maar waar moet hij ze zoeken?
Het wordt gevaarlijk als de buurman ook lucht krijgt van de zoekactie. Want Jef weet heel goed dat de buurman niet te vertrouwen is …
Vanaf 10 jaar. Meer informatie vindt u hier.

 

Comments are closed.