CODA Archief en Kenniscentrum

In CODA Archief en Kenniscentrum zijn onder andere alle belangrijke plaatselijke en regionale kranten uit de jaren 1939-1946 te raadplegen op microfiche. Daarnaast zijn er ook verschillende boeken over Apeldoorn en omstreken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Digitaal is te bekijken de Oorlogskroniek van Apeldoorn. Dit geeft een beeld van de gebeurtenissen in en om Apeldoorn tijdens de Oorlogsjaren.

Wegwijzer WO2

Een overzicht van Nederlandse archieven met informatie over Apeldoorn, waaronder ook de in CODA bewaarde archieven, is te vinden op de Wegwijzer Archieven WO2.

 

NIOD

Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie
Deze website bevat allerlei informatie over de Tweede Wereldoorlog, via de zoekfunctie hebben zij verschillende bronnen beschikbaar.

 

Kranten uit de oorlogsjaren online

Een aantal tijdens de oorlogsjaren in Apeldoorn legaal en illegaal uitgegeven kranten is gedigitaliseerd door de Koninklijke Bibliotheek en online beschikbaar op de historische kranten-website van Delpher. Het gaat om nummers van de volgende kranten:
- Nieuwe Apeldoornsche Courant
- Oranje-bode
- De Vrije stem
- De Stem der vrijheid
- Vrij onverveerd
- De Ondergrondsche koerier
- Apeldoornsche courant
- De Waarnemer
- Het Vloeitje

 

Canada

In het Canadees archief bevindt zich interessant archiefmateriaal m.b.t. de bevrijding van Apeldoorn en het verblijf van de Canadese troepen in de regio in de periode daarna. Niet alleen documenten, maar ook foto- en filmmateriaal.