Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

educatie

Educatie

De lessen die we kunnen leren uit de oorlogsjaren met betrekking tot thema’s als vrijheid, vrede, tolerantie, democratie en veiligheid vormen een wezenlijke basis onder de samenleving van nu.
Op het gebied van Tweede Wereldoorlog is dan ook een uitgebreid aanbod aan lespakketten, bezoekerscentra en educatieve routes beschikbaar. Hier onder enkele ingangen op dat aanbod.

Lesmateriaal

Vanuit het Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch is een educatief programma ontwikkeld voor verschillende niveaus en doelgroepen.

Ook rond de Gedenkstenen die in Apeldoorn zijn en worden geplaatst op de plekken waar tot aan de oorlog Joodse Apeldoorners woonden is educatief materiaal beschikbaar.

In de Stichting Musea en Herinneringscentra werken diverse toonaangevende instellingen samen zoals Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Airborne Museum en verschillende Verzetsmusea. Op de SMH-website is een online overzicht te vinden van het educatief materiaal dat door de aangesloten instellingen is ontwikkeld.

Vanuit de oorlogsgravenstichting is lesmateriaal ontwikkeld bij het Nationaal Ereveld in Loenen en ook de Anne Frank Stichting heeft een uitgebreid educatief aanbod.

Een inspirerende gastspreker kunt u eventueel boeken bij het Landelijk Steunpunt WOII-Heden.

Andere websites waarop educatief materiaal op een rij wordt gezet zijn tweedewereldoorlog.nl, holocausteducatie.nl en docentenplein.nl.

Spreekbeurten

Kijk op de educatiepagina van Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch voor ideeën en links.

direct naar

Monumenten

lees verder

Apeldoorn in WO2

lees verder

Stichting Bevrijding '45

lees verder

Activiteiten

Datum
27/11/2023
Tijdstip
11:00 uur
Betreft
Herdenking Kyle Scott Smith op 27 november bij het Boschbad
Locatie(s)
Monument bij het Boschbad
lees verder
Datum
24/11/2023
Tijdstip
13.00 uur
Betreft
Herdenking bij De Dwangarbeider op 24 november
Locatie(s)
Monument ‘De Dwangarbeider‘ op het Marktplein in Apeldoorn
lees verder
bekijk alle activiteiten

Draai je telefoon
voor de beste beleving