Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

Nieuws

Dodenherdenking Apeldoorn 4 mei 2023

Dodenherdenking Apeldoorn 4 mei 2023

Op woensdag 4 mei worden de Nederlandse slachtoffers van oorlogsgeweld herdacht. De herdenking staat ook dit jaar vooral in het teken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

De herdenking bestaat uit een herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk, gevolgd door een stille tocht van de Grote Kerk naar het monument ‘De man met de vlag’ in het Oranjepark. Vervolgens zal burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn een toespraak houden, gevolgd door het leggen van kransen en bloemen door de burgemeester, nabestaanden, vertegenwoordigers van groeperingen en individuele deelnemers.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk worden door leerlingen van het Stedelijk Gymnasium verhalen verteld over Apeldoornse slachtoffers. In het Oranjepark draagt een leerling van het Walterbosch een gedicht voor.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door leerlingen van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap, Gigant, SMPA en Muziekvereniging Klarenbeek.

Het tijdschema is als volgt:

18.30 uur: De Grote Kerk is open
18.45 uur: Herdenkingsprogramma
19.20 uur: Opstellen voor de stille tocht en vertrek van de Stille Tocht
19.45 uur: Aankomst stille tocht in het Oranjepark, opstellen bij het monument
19.45 uur: Toespraak door de burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts
19.57 uur: Kranslegging door de burgemeester van Apeldoorn
19.59 uur: Signaal ‘Last Post’
20.00 uur: Twee minuten stilte, daarna wordt het Wilhelmus gespeeld
20.05 uur: Genodigden leggen bloemen en kransen

Kransen of bloemen kunnen worden afgegeven bij het monument tussen 18.30 en 19.00 uur. Meedragen in de stille tocht is eveneens mogelijk. Om de kranslegging goed te laten verlopen, verzoeken wij u uiterlijk 29 april door middel van een e-mail aan secr.aprilmei@gmail.com aan te geven of u namens uw organisatie een krans/bloemen wilt leggen.

terug naar overzicht

Draai je telefoon
voor de beste beleving