Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

Nieuws

Herdenking Het Apeldoornsche Bosch
Foto Albert Cnossen

Herdenking Het Apeldoornsche Bosch

In 2023 is het tachtig jaar geleden dat Het Apeldoornsche Bosch in de nacht van 21 op 22 januari 1943 op brute wijze ontruimd werd en patiënten en medewerkers gedeporteerd werden naar Auschwitz. Nog altijd worden nieuwe namen toegevoegd aan de slachtofferlijst.

Omdat de ontruiming dit jaar tachtig jaar geleden is, worden in Het Vierhuis op het terrein van 's Heeren Loo Groot Schuylenburg op 23 januari 2023 van 10.00-12.00 uur alle namen gelezen van de slachtoffers. Tevens is die ochtend het Herinneringscentrum geopend tot 12.45 uur.
's Middags vindt de jaarlijkse herdenking plaats bij het monument in het Prinsenpark. Deze start om 13.30 uur in de nabijgelegen school CSO 'De Prinsenhof', Mr. Van Hasseltlaan 57 te Apeldoorn. De zaal is daar geopend vanaf 13.00 uur.
Tijdens de herdenking spreken Yitschak Elzas, kleinzoon van de heer Fuldauer, Prof. mr. dr. Job Cohen, burgemeester Ton Heerts en Johan Kruithof, voorzitter van de Stichting Apeldoornsche Bosch.

Na de bijeenkomst in de school lopen de aanwezigen in ongeveer 5 minuten naar het monument in het Prinsenpark. Bij het monument zal opperrabbijn Jakobs na een korte toespraak een Jizkor en Kaddisj gebed uitspreken. Aansluitend vindt de kranslegging plaats.

Na afloop is er koffie en thee in de aula van de school.

Meer informatie vindt u op apeldoornschebosch.nl

terug naar overzicht

Draai je telefoon
voor de beste beleving