Contact
contact
Locatie en route
route
zoek
Zoek in de site

Nieuws

Verhalen van Joodse kinderen in Apeldoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog

Verhalen van Joodse kinderen in Apeldoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog

De educatieve uitgave Verhalen van Joodse kinderen in Apeldoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog (voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs) is op 14 juni 2022 gepresenteerd en in ontvangst genomen door opperrabbijn Jacobs en de wethouder van onderwijs, de heer Van den Berge.

Verhalen van Joodse kinderen in Apeldoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog opent met het verhaal van Petra Benjamins die als kind de oorlog in Apeldoorn meemaakte. Daarna volgteen aantal verhalen van Joodse kinderen in de leeftijd van 6 tot ongeveer 18jaar. Met foto’s, illustraties, kaarten van Apeldoorn met daarop aangeven waar zij woonden en omgevingsinformatie worden de verhalen van de Joodse kinderen in de oorlog naar de belevingswereld van de leerlingen gebracht. Elk verhaal sluit af met een drietal verdiepingsvragen die ingaan op thema’s als vriendschap, vrijheid, veiligheid en vluchten en die aanzetten tot gesprek tussen de leerlingen onderling en in klassenverband. Een preview van de educatieve uitgave kunt u hier bekijken. De educatieve uitgave is een samenwerkingsproject van Stichting Apeldoornsche Bosch, Gedenkstenen Joods Apeldoorn en CODA.

Heeft u vragen over de deze uitgave? Mail dan naar eductie@coda-apeldoorn.nl. Verhalen van Joodse kinderen in Apeldoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog is te bestellen via info@gedenkstenen-apeldoorn.nl.

Meer informatie is te vinden op www.apeldoornschebosch.nl/educatie-primair-onderwijs.

terug naar overzicht

Draai je telefoon
voor de beste beleving