Stichting Bevrijding '45

De Stichting Bevrijding '45 is opgericht in 1984. Haar doel is het organiseren van activiteiten die verband houden met de herdenking van de bevrijding van Apeldoorn in april 1945.
Naast een bestuur telt de stichting een aantal werkgroepen, die diverse activiteiten organiseren.

U kunt het Jaarverslag 2020 downloaden.

Doel

De Stichting Bevrijding '45 organiseert activiteiten die verband houden met de herdenking van de bevrijding van Apeldoorn in april 1945.
Het wil hiermee de slachtoffers ge- en herdenken en eer betonen aan de verzetsstrijders, de veteranen en de geallieerde militairen die Apeldoorn hebben bevrijd. Ook wil het de herinnering levendig houden aan de gebeurtenissen in de jaren 1940 - 1945 in Apeldoorn en omgeving en deze, in het bijzonder voor de jongeren, omzetten in educatieve waarden.
Het bestuur van de Stichting Bevrijding '45 heeft een initiërende, coördinerende, stimulerende en faciliterende taak en stelt werkgroepen in voor het organiseren van herdenkingen, tentoonstellingen, onderwijsprojecten en bevrijdingsfeesten.

Meer over doel en werkzaamheden van de Stichting treft u aan in het Missiedocument.
De activiteiten van de komende jaren zijn uiteengezet in het Jaarplan 2019-2020.

De Stichting heeft een privacy reglement. Dit kunt u hier bekijken.

Activiteiten

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Nieuws

Dodenherdenking op RTV Apeldoorn

Comments Closed
04/05/2021
RTV Apeldoorn heeft een uitzending gemaakt van de dodenherdenking in de Grote Kerk en het Oranjepark. Deze kunt  u hier bekijken.

Reportage viering 17 april online bij RTV Apeldoorn

Comments Closed
17/04/2021
RTV Apeldoorn heeft een verslag gemaakt van de viering in het Oranjepark. Dit kunt  u hier bekijken.              

Buitenmuseum Beekbergen

Comments Closed
14/04/2021
In Beekbergen is van zaterdag 17 april 2021 tot en met zondag 8 mei 2021 een volledig coronaproof buitenmuseum ingericht. In de Dorpstraat hangen 25 vlaggen van personen die in de oorlog het leven lie